Mesaj Pe Telefonul Mobil

AnTuTu: TOP 10 cele mai puternice telefoane cu Android în iulie 2020

Cu puține lansări de produse peste ocean, telefoanele chinezești optimizate pentru a stoarce și ultima picătură de performanță din platforma hardware lansată la începutul anului reușesc să domine clasamentul celui mai recent Top AnTuTu.

AnTuTu a publicat noul clasament al celor mai puternice telefoane cu Android pentru luna iulie, folosind o medie a scorurilor pentru fiecare dispozitiv testat cu aplicaţia sa de benchmark între 1 iulie şi 31 iulie 2020. Dacă în trecut mai găseam și produsele unor branduri occidentale cunoscute, de data aceasta toate dispozitivele din listă sunt produse de companii din China și bazate pe același chipset Snapdragon 865.

Top AnTuTu cele mai puternice telefoane cu Android

Sigur, știm deja că între timp producătorul Qualcomm a lansat Snapdragon 865 Plus, însă aceasta este doar o versiune optimizată a originalului 865, pe care unii producători smartphone mai puțin preocupați de aspecte precum consumul bateriei și riscul de supraîncălzire l-au „optimiza” prin metode binecunoscute oricărui pasionat de overclocking pe PC.

Pe primul loc se află modelul Oppo Find X2 Pro, cel mai nou flagship al producătorului chinez, acesta obţinând nu mai puţin de 613048 puncte în medie. La foarte mică distanță, următorul clasat este Oppo Find X2, varianta mai puțin ambițioasă a modelului PRO, urmat la distanță milimetrică de actualul flaghip al gamei Redmi, K30 Pro. Poziționat ca telefon premium, Xiaomi Mi 10 Pro este ceva mai conservator cu forțarea chipsetului Qualcomm, reușind totuși să-și adjudece un loc pe „podium” cu un scor care depășește pragul de 600000 puncte.

La jumătatea clasamentului găsim modelul iQOO Neo3, rezervat pieței din China, urmat de Oppo Ace2, vivo X50 Pro+ și realme X50 Pro. Clasamentul este închis de modelul iQOO 3, cu scorul de 587087 puncte.

Observând diferențele foarte mici între scorurile afișate, precum și prezența aceluiași model de chipset la toți producătorii, nu putem decât să constatăm plafonarea totală a industriei smartphone, în așteptarea unui nou chipset-high end din partea producătorilor deja cunoscuți – Qualcomm, Samsung.

Restul variabilelor precum soluții de stocare UFS 3.00, memorie RAM LPDDR5 și optimizarea versiunii de Android au un impact neglijabil asupra performanțelor în ansamblu.

Cu siguranță mai importante, atribute precum durata bateriei, tipul și calitatea ecranului, camerele foto incluse, calitatea construcției și a finisajelor, sau pachetul software, ar trebui să fie analizate mai atent înaintea luării unei decizii de cumpărare. Scorul absolut măsurat într-un benchmark este prea ușor de măsluit cu noile generații de chipseturi optimizate în primul rând pentru eficiență, astfel de topuri axate pe performanța brută având foarte puțină relevanță în ce privește calitatea produsului respectiv, la modul general.

Cezar Gheorghe

LEAVE A REVIEW