Noutăți Pentru Laptop

Huawei Matebook X 2020 Review: Un laptop portabil și puternic, perfect pentru deplasări

Huawei Matebook X 2020 este cel mai nou laptop de la Huawei. Acesta este subțire și compact , completând ecosistemul companiei. L-am folosit pentru realizarea de proiecte și teme pentru liceu, iar opinia mea despre acest ultrabook o veți afla în continuarea acestui articol.

Unboxing & design

Laptop-ul vine într-o cutie mare, albă, cu inscripția “ Huawei Matebook X ” pe partea superioară a cutiei. Aceasta se desface interesant, iar când capacul este complet deschis, laptop-ul este ridicat puțin pentru a fi mai ușor de scos din cutie. Sub acesta găsim încărcătorul de 65W , așezat într-o cutie separată.

Avem aici și cablul și un adaptor de la USB-C la VGA, HDMI și USB-A.  Experiența de unboxing este una premium, ceva mai deosebită decât la un laptop obișnuit. Ca design, laptop-ul arată premium. Avem aici un corp realizat din aluminiu și magneziu . Este ușor și compact, cântărind doar 1kg. Grosimea este de doar 1.36cm, acest lucru făcându-l cel mai subțire laptop testat de mine vreodată.

Pe partea inferioară avem niște piciorușe din cauciuc care fac ca laptop-ul să nu alunece pe diverse suprafețe. Mi-ar fi plăcut ca acestea să fie realizate dintr-un material care să-și facă treaba mai bine.

Display

Huawei Matebook X vine cu un display de 13 inch , care ocupă 90% din suprafață. Rezoluția este una de 3000 x 2000 de pixeli, iar aspectul este unul 16:10. Acest ecran ajunge la o rezoluție de 400 de nits, ceea ce îl face utilizabil și în exterior. Avem aici și un contrast foarte bun, de 1500:1 și unghiuri largi de vizualizare.

Cea mai bună parte la acest display este suportul tactil . Acest lucru poate îmbunătăți experiența de utilizare și poate crește productivitatea. Touch-ul este precis, deci fără obiecții la acest capitol.

Hardware

Avem aici un procesor Intel Core i5 10210U , de generația a 10-a, cu 4 nuclee, cu o frecvență de bază de 1,6GHz și un maxim de 4.2GHz. Acest laptop face față foarte bine utilizării de zi cu zi. Nu este un laptop pe care să vreți să editați video sau să vă jucați, dar va fi perfect pentru liceu, programare sau pentru călătorii. Acest CPU este optimizat foarte bine pentru un consum de energie redus la minim.

Procesor: Intel Core i5 10210U de generația a 10-a cu 4 nuclee, ce poate atinge o frecvență de 4.2GHz

Grafică: Intel UHD Graphics

Memorie: 16GB RAM LPDDR3 la 2133mHz

Display: 13”, cu o rezoluție de 3000 x 2000 de pixeli, touchscreen și luminozitate de 400 de nits

Wi-Fi 6: Da

Bluetooth: 5.0

Procesorul este ajutat de 16GB RAM LPDDR3 la 2133 MHz, perfecți pentru utilizarea zilnică. Nu am pățit ca aplicațiile să se blocheze, iar Google Chrome a rulat fără probleme cu o mulțime de tab-uri deschise. Grafica este asigurată de placa video integrată Intel UHD Graphics. Din nou, nu este un GPU care să fie folosit pentru editare video sau gaming, dar este suficient pentru task-uri de bază.

Tastatură & touchpad

Tastatura acestui laptop este una excelentă. Are cursă scurtă, iar tastele sunt clicky. L-am utilizat pentru a scrie articole și pot spune că experiența a fost una foarte plăcută. Cât despre touchpad, acesta este fin și precis. Gesturile funcționează foarte bine, asta fără a fi recunoscute din greșeală.

Conectivitate

La partea de conectivitate stăm bine. Avem aici suport pentru Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0 . Având în vedere că acesta este un laptop subțire, aici au fost sacrificate porturile. Prin urmare, aici regăsim 2x porturi USB-C și 1x port jack. Vitezele de internet sunt foarte bune, iar asta se poate vedea din rezultate:

Sunet

Cât despre sunet, aici avem 4 difuzoare : 2 de 2W și 2 de 1W. Acestea produc un sunet tare, clar și cu ceva bass. Este interesant modul de poziționare al celor două difuzoare de 1W: acestea sunt ascunse în tastatură. Microfoanele integrate sunt de bună calitate, făcând față cu brio testului școlii online. Profesorii m-au auzit clar, fără întreruperi și noise.

Software & altele

La capitolul software nu ar fi mult de discutat. Avem aici sistemul de operare Windows 10 Home , clasic în ultima perioadă. Totuși, vreau să discut despre programele preinstalate de Huawei. Acestea sunt: Huawei PC Manager (de unde puteți să gestionați update-urile de drivere oficiale, să reparați problemele ce pot apărea în timp sau să apelați la suport), Huawei Display Manager (puteți ajusta culorile display-ului și să activați sau dezactivați modul nocturn) și Huawei Share , despre care am discutat în recenzia video.

Impresii

Huawei Matebook X 2020 a fost tovarășul meu pentru o săptămână de școală online. Ne-am “distrat” împreună în tot acest timp. Este ușor, compact și subțire. Este atât de ușor încât uit că este în ghiozdan. Cărțile și caietele pentru liceu sunt mai grele decât laptop-ul în sine. Nu m-am jucat pe el. Nu este realizat pentru așa ceva. Totuși, a fost mereu rapid când am avut de dus la bun sfârșit un task. Nu m-a lăsat niciodată la greu și nu s-a blocat deloc. Totul a mers ca în prima zi.

Nu mai spun că dacă aveți un telefon Huawei sunteți norocos. Acest laptop vine ca o completarea a ecosistemului deja bine pus la punct al companiei. Așadar, puteți să vă sincronizați toate dispozitivele extrem de ușor.

Preț & disponibilitate

Am ajuns să discutăm și despre preț. Huawei Matebook X 2020 poate fi găsit la următoarele magazine online:

Huawei Mobile Store: 7.499 lei

Altex: 7.499 lei

Compari

Cezar Gheorghe

LEAVE A REVIEW